2007. július 30.

Zűrös hétvége

Végre itthon...

Volt egy kis esemény a hétvégén, amit azért ki tudtam volna hagyni. Bölcsi után lementünk a játszótérre a Tücsikkel, hogy megvárjuk Apát. Ő telefonált, hogy mégsem jön, mert megy és megmasszíroztatja magát. Jó, akkor még játszunk egy kicsit és utána hazamegyünk. Elkezdem összeszedni a gyerekeket, Peti után Danikát, de Peti nem fogadott szót, felment még egyszer a mászókára, a lecsúszós rúdnál elvesztette az egyensúlyát és leesett. Fejre. Ömlött a vér a fejéből, azt sem tudtam hova kapjak, de az ott lévő Anyukák nagyon rendesek voltak, mert amiben tudtak segítettek.
Telefonáltam Apának, hogy hagyjon ott csapot-papot, mert a gyerekkel rohanni kell a sebészetre, akkora a sebe. Be a kocsiba, irány a Gyerekklinika. Mire odaértünk, Petike összerókázta magát. Mivel mikor bementünk felvetette magát, én is teljes rókamókában díszelegtem, de kit érdekelt ilyen apróság...? Diagnózis az összevarrásra váró seben kívül az agyrázkódás, és minimum 48 óra megfigyelés. Nagyon bátor kisfiam van ám! Egy mukkanás nélkül tűrte, hogy beadják neki a fejbőrébe az érzéstelenítőt, majd megtisztítsák és összevarrják a sebét. Ezután kapott egy kórházi pizsit és irány a Sebészeti Klinika, ahol teljes hasi ultrahangot és koponyaröntgent csináltak neki. Szerencsére az égvilágon semmit nem találtak. Ott voltunk 2 éjszakát, de szerencsére úgy tűnik semmi egyéb sérülése nincs, így hazajöhettünk "szabadságra", csak holnap reggel kell majd visszamenni vele ellenőrzésre.
Én pillanatnyilag nem magyon látok még ki a fejemból, mert csütörtök óta vasárnap éjjel aludtam először egyrészet mert nem volt hol, de leginkább mert a gyerek minden rezdülését árgus szemekkel lestem, nehogy valami baj legyen. Nem kívánom senkinek ezt a néhány napot.

14 megjegyzés:

Judilla írta...

Oh, egek!! Szegény picur, és szegény anya. Remélem, már nem lesz semmi baj. Jobbulást kívánok!!!!!
Én is átestem ilyesmin,/ Ákos egy diófáról leesve zúzta össze a máját.:(( /és borzasztó a tudat, hogy nem tudok segíteni. Csak lesem minden mozdulatát...

Clinique-Bogi írta...

Az én kisebbikem nagycsoportban leesett a mászókáról az oviban. Gerinctörés. Észre sem vették az óvónők az esést. :-/ Sőt amikor egyedül!!! feltápászkodott rászóltak, hogy nincs seb a hátán húzzon be teríteni az ebédhez ne sírjon. Az idegsebész szerint az volt a szerencséje, hogy délben jártam érte, mert ültették, járatták a fájdalomtól elszürkült gyerekemet Fél év fekvés volt itthon, szerencsére tökéletesen gyógyult. Gondolj arra, az idegsebész nekünk azt mondta, egy életben egy igazi nagy baleset történik egy emberrel, neki legyen ez. :-) Gyógyulgassatok. Puszi

Timici írta...

huh, kirázott a hideg:( mire esett a játszón? betonra? mert akkor az nem EU konform, fene beléjük. Drukkolok, hogy ennyi legyen és hamar múljon az emléke is. Én fiaim az etetőszékből ugráltak a kőre, Bence 2évesen, Balázs 1évesen.:((( Azóta Balázst még szorosabban kötöm be, remélem több ilyen balesete nem lesz.
Kórházi állapotokat el tudom képzelni(ülvealvás), de milyen jól fog esni majd az alvás, ha végre sikerül lehunyni a szemed.;) gyógypuszikat küldök!

Ami írta...

Jaj, szegénykém! Remélem, mostmár minden rendben lesz, és szépen gyógyul a sebe, és Anya is megnyugszik lassan.

Edelweiss írta...

Köszi Lányok, lassan remélem lecseng majd a dolog. Én is remélem, hogy ez lesz élete legnagyobb balesete, ezzel be is fejezzük. Bogi, azért én nagyon örülök, hogy ennyivel megúsztuk, bár a doktorbácsi gyorsan diagnosztzált neki egy köldöksérvet is, de azt mondta erre visszetérünk még 4 éves korában, addig kinőheti.
Egyébként tényleg nem EU konformok nálunk még a játszóterek, ő kavicsra esett. Még mindig jobb, mintha betonra zuhant volna. Bár én azt mondom, hogy ha nem tudják a mászókák alját bevonni azokkal a rugalmas lapokkal, legalább homokot tennének alá. Bár ha jól meggondolom, azt meg gyorsan letapossák a gyerekek, és már kemény is. :(

Nina írta...

Uram isten... Így utólag örülök, hogy semmi baja, és Neked sem, de rémes lehetett... Nincs gyerekem, de kirázott a hideg.
Gyógyuljatok!
Sok puszi!

Nina írta...

Uram isten... Így utólag örülök, hogy semmi baja, és Neked sem, de rémes lehetett... Nincs gyerekem, de kirázott a hideg.
Gyógyuljatok!
Sok puszi!

Nina írta...

Uram isten... Így utólag örülök, hogy semmi baja, és Neked sem, de rémes lehetett... Nincs gyerekem, de kirázott a hideg.
Gyógyuljatok!
Sok puszi!

Zsuzsa írta...

Belegondolni is rossz! 4 gyerek mellet sokszor éltem át hasonlót! Gyorsan gyógyuljatok, minden jót!

Ralina írta...

Jaj, szegénykéim! Én csak most olvastam a történteket. :( Bencével hasonlóképpen jártunk nemrég egy kirándulás során, felszakadt a fejbőre, de szerencsére semmi komoly szövődménye nem lett. Engem meg az ájulás kerülgetett. Remélem, már jól vagytok.

Kata írta...

Reméllem Csilla azóta jobban vagytok .

Ami írta...

Halihó! Mi újság? Remélem azóta minden rendben!

Névtelen írta...

Mi történt veletek ? Reméllem semmi komoly ....

Zsuzsa írta...

hOL VAGY?

Vendégkönyv / Guestbook

Garázdálkodjatok benne nyugodtan. Köszönöm a bejegyzéseket! :))