2007. június 15.

Venetian Mask 1.

Nem bírtam magammal, felfeszítettem az anyagot. Kértétek, hát felteszem a képet én hogy csináltam (katt a képre). Akinek már van gyakorlata az anyagok felfeszítésében megszakértené? Józan paraszti ésszel azt logikáztam ki, hogy talán így nem fog meggyűrődni az anyag. Ez a kit túl nagy falat ahhoz, hogy rámán dolgozzak, pedig azt azért sokkal könnyebb kézben tartani. Alig várom, hogy nekieshessek. Teljesen belelkesedtem. :)))

Egy kicsit más... Anno kaptam valakitől egy Faberge-tojásos mintát, de sajnos az is elveszett a winchesterem tartalmával együtt. Nincs meg véletlenül valakinek? Az is kb. ez a kategória volt nagyság ügyileg.

6 megjegyzés:

Nina írta...

tet használ, és simán ráférceli alul-felül az anyagot. És szerkesztett hozzá sk faállványt, talpakkal, így amikor a kanapén vagy fotelban ülve hímez, simán maga mellett tudja állítani az egészet állványostól és az egyik kezével le, a másikkal alulról fel bök. Én semilyen kerettel nem tudnék hímezni, és nem is akarok, de ezt jól megfigyeltem nála :)

Nina írta...

Franc, eltűnt az eleje....
Tehát, NYuli ilyen nagy keretet használ...

Edelweiss írta...

Köszi Nina! Ha szépen megkérlek csinálnátok az állvnyról egy fotót? Kellene valami ilyesmi nekem is, mert így egy kicsit súlyos egyéniség. Én még csak most kezdek tanulni dolgozni vele. Ezt az egyik kézzel le, a másikkal fel variációt pillanatnyilag nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen csinálni, de majd kipróbálom. A le-föl nyúlkálás úgyis fárasztó egy csöppet. :)

Timici írta...

Csilla, nekem van több állványféleségről fotóm, felteszem a multyra, majd szólok, ha már fent van.:)

Edelweiss írta...

Timi, köszönöm! :)

Ralina írta...

Nocsak, nocsak! :) Ugyancsak fércelem az anyagot függőleges öltésekkel haladok az anyag szélén, így nagyobb darabon rögzítem. Csak a jobb kezemmel böködök. :D A bal ugyan mindig a munka mögött van, az ujjammal figyelem, nem csomósodik-e a fonal a hátoldalon. Még nem vettem észre, hogy fárasztó lenne a jobbnak. Inkább attól fájdul meg a kezem, ha tartanom kéne a keretet oóriásanyagostól, de ezt megteszi helyettem az állvány, frankón be lehet állítani merre, milyen magasságba döntse elém a keretet, kész kiszolgálás. :) Csak böknöm kell. Nálam is van részletes fotó a másik gépen... vki már le szerettte volna koppintani.

Vendégkönyv / Guestbook

Garázdálkodjatok benne nyugodtan. Köszönöm a bejegyzéseket! :))