2008. december 11.

Eltett juhsajt

Egy ismerősömtől kaptam minap ezt a - ha jól tudom - svéd receptet. Ez az adag kb. 2 befőttesüvegnyi, és elbír több hagymát is, ha szeretitek. Nem kell megijedni ha pár anp után egy kicsit megzavarosodik, mert elkezd erjedni a sajt, ettől lesz olyan finom savanykás. Nyammm... :)

Eltett juhsajt
20 dkg feta sajt felkockázva,
2 db vöröshagyma,
2 db lilahagyma (kb. 5 cm átmérőjű)
1 fej fokhagyma gerezdekre szedve,
10 dkg olajbogyó,
2 db babérlevél,
2 db zöldpaprika (lehet erős is)
1 teáskanál morzsolt oregánó
só, bors
összekeverni, és a feta sajtot a végén beletenni (hogy ne törjön nagyon össze).Üvegekbe rakni, kicsit megnyomkodni és annyi ét- vagy olivaolajat ráönteni, hogy ellepje. 5 napig érlelni a hűtőben.

Azért fogok ám remélhetőleg nemsokára mutogatni is ezt-azt. :)

2 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Hú ez nagyon jó, és esetleg ajándékba is lehet adni?

Edelweiss írta...

Ha valaki szereti biztosan. :)

Vendégkönyv / Guestbook

Garázdálkodjatok benne nyugodtan. Köszönöm a bejegyzéseket! :))