2007. szeptember 26.

Zajlik az élet

Végre itthon van az Anyukám, hazaengedték a kórházból. Majdnem 1,5 hónap volt, mire nagyjából rendbejött a stroke után, de kb. 2-2,5 havonta infúzióra kell majd járni. Ez van. De annyira jó a tudat, hogy végre köztünk van. :)

Az utóbbi néhány napban nagyon hanyagolom a varrócskát. Danikám bekapott valami jó kis vírust, 3 napja lázas. Tegnap este már azt hittem túl vagyunk a nehezén, erre ma délelőtt kb. 15 perc alatt megint felszaladt a láza 39,5 fokra. Alig bírtam lehúzni. Még jó, hogy szeret pancsolni, bár a mai ötödik pancsi már igencsak keserves volt. Most alszik végre, és éppen nem lázas. Kaptunk néhány homeobogyót amik elvileg segítenek majd a szervezetének legyűrni ezt a csúnya bacit. Remélem segíteni fognak.

Nektek is sok folyamatban lévő project-etek van? Épp most számoltam össze. Hááát....

  1. Lanarte - Venetian Mask
  2. DMC - Zsiráfos kit
  3. Dimensions világítótorony Gergőnek (mióta a fehér háztetőt összefogta a piros fonal, azóta nem nagyon van affinitásom hozzá)
  4. egy pillangós kép (csak kontúrozni kellene. No nem a minta szerint, én igénylem rá.)
  5. DHC - Rouge 7 (a lila anyagra (ez legalább halad(na) ha tudnám csinálni)
  6. Anyunak a piros rózsa (tűgobelinnek hímzem már kb. 1,5 éve)
  7. Lion Cubs
  8. Hardangeres terítő - "csak" vagdosni kellene már, de sokat

És mindezeken kívül még várakozik a szekrény mélyén néhány kit is. (Bucilla - The White Shawl, Dimensions - Sámán /bocsi de nem tudom a pontos nevét és most nem tudok kotorni sem/ és két Candamar kit.) Szóval volna mit varrókázni, mégis folyamatosan keresem az újabb áldozatokat. Ez már kóros, nem? :)))

2007. szeptember 21.

Ez a festés...


Nem bírtam ki, pamacsolnom kellett újra egy anyagot. Izgatta a fantáziámat, hogy ugyan milyen lenne egy lila alapon fehér hímzés. A lelki szemeim szerint csodaszép, de a valóság sokszor nem igazán egyezik az elképzelésekkel, így gondoltam kipróbálom. Levágtam egy darabka Zweigart Lindát és nekiestem. Elsőre sajnos nem lett olyan amilyennek elképzeltem, úgyhogy száradás után kapott még egy kis festéket. Ilyen lett.

Már el is kezdtem rá hímezni. Jó haladós, de azt hittem sokkal kisebb ez a minta első ránézésre.

2007. szeptember 17.

Újra itt...

Végre végetért alkotói válságom, hát tűt ragadtam és ezek az apróságok készültek el.


A méhecske már nagyon régen ki volt nyomtatva, csak nem tudtam mire használjam fel. Kapóra jött, hogy a Tücsikék ovis csoportját pillangóról átkeresztelték Méhecske csoportra. Az adatrögzítéskor történt állítólag egy kis sajthiba. :)))


Úgy tűnik, most az RP korszakomat élem. Egyre jobban bejönnek ezek a monochrom, max. multicoloros minták. A Heart végül ajándék lett a gondozónéninek, az augusztusi zűrzavarban nem tudtam semmi értelmeset kitalálni neki, így becsomagoltam azt pár aprósággal egyetemben. Ez a két szivecske pedig most készült, bár a rózsaszínnel nem igazán vagyok elégedett. Azt hiszem nem a fehér színt kellett volna hozzá választani, sokkal mutatósabb lenne a 115-ös multicolor DMC-vel ez is. Na majd legközelebb. Viszont beszereztem ma por Colombus textilfestéket is (Szegeden a Mérey utcában szinte minden szín fellelhető), egyenlőre csak az alapszíneket, de már semmi sem állhat az alkotás útjába. :))))

Vendégkönyv / Guestbook

Garázdálkodjatok benne nyugodtan. Köszönöm a bejegyzéseket! :))