2007. március 30.

MUK

Azt hiszem én is kiérdemlem lassan a MUK tagságot a megkezdett de még be nem fejezett munkáimmal. :)))

Na, azért haladgatok is. Hímzem Anyukámnak a Dim csészikét (egész szépen halad, csak sajna új képet nem tudok most feltenni, mert a Nagyiék elvitték a fényképezőgépet magukkal síelni), a rózsán már egy ideje sajnos nemigen dolgoztam. Viszont a Kinkade kép szépen alakulgat. Ilyen, igaz egy kicsit már több van készen belőle.




Ezzel a kisoroszlános képpel szemezek még nagyon, de lehet ehhez meg kellene majd festeni is az anyagot. Olyan klassz lenne a Tücsikék szobájában...

Szülinapok

Tegnap volt mind a két nagyink szülinapja. Milyen érdekes, hogy néhány év különbséggel ugyan, de egy napos születtek. Meg is látogattuk őket testületileg. Édesek voltak a gyerekek a virágokkal. Letámadták a Nagyit és a Mamót (az Anyukám) is, hogy felköszönthessék. Még a virágot is kivették a kezükből, hogy repetázhassanak. Nagyon tetszett nekik a dolog. :)))

2007. március 19.

Hogy én milyen "ügyes" vagyok... :((

Hát sikerült jól elszúrnom a multis oldalamat. Nem tudom hogy csináltam, de sikerült magamat totálisan törölni a multiply-ról. Most meg verem a fejemet a falba, hogy hogyan lehettem ilyen béna. :(((

2007. március 17.

Dim csészike

Már 2 napja nem tudtam tűt venni a kezembe. Elkezdtem a csészikét, de 3 nap munka után le kellett vele állnom, annyira sok minden más feladat volt. Most itt tartok kb. Ja, és elkezdtem belepötyögni a PCStitch-be a Seasonal dragons mintát. Számomra a nyomtatott valami tragikusan olvasható. Talán így könnyebb lesz vele dolgozni ha színesben ki tudom majd nyomtatni, de még sokat kell tanulnom a PCStitch-ről. A tavasz kész, a tél folyamatban. :)

4 éves a nagyfiam

4 éves lett az én nagy kisfiam március 14-én. Annyira édes. Kapott a szülinapjára egy biciklit. Mit mondjak... Le sem lehet róla robbantani. Azóta mindenhova biciklivel járunk, még aludni is azzal kellett. Felhozatta a lakásba és egész este biciklizett. Néha odaadta egy kicsit a Tücsikéknek, de azzal feküdt és másnap azzal is kelt. Amin nagyon meglepődtem, hogy a 2,5 éves Danika is milyen ügyesen közlekedik a 16"-os kerékpárral. Petikének meg valahogy nem megy ez a dolog. Majd belejön... Azt hiszem megvan mi lesz a szülinapi ajándék augusztusban. Addig még lehet egy kicsit gyakorolni és nőni is hozzá. ;-))

2007. március 11.

Dimensions csészike

Nem bírtam ki, nekiestem ennek a Dimensions csészikének (bocsi Neisz, de csak megmutatni akarom milyen lesz a képeddel :))), amit szintén az Anyukámnak szeretnék megcsinálni. Már régen szemezünk egymással. Zweigart Linda törtfehér hímzővászonra fogom elkészíteni DMC fonallal, és régi szokásommal ellentétben rámára feszítve le-föl öltögetve. Eddig mindig átöltögettem, de tényleg sokkal egyenletesebb így a hímzés. Meg lehet szokni. Már egész gyorsan haladok. Ebéd után megcsináltam a csésze nagy részét. Mit mondjak... látványos. :)

Blog design

Huhh! Megszenvedtem vele, de végre sikerült olyanra alakítanom a blogom kinézetét, ami nekem is tetszik. Bevallom a Blogspot által ajánlott paletta nagyon nem tetszett, és folyamatosan kerestem a megoldást. Végre megvan. A skint innen mentettem le, és csak be kellett olvastatni mint nagy nehezen rájöttem. Utána a szerkesztőban egyszerűen be lehet állítgatni. Mit ne mondjak... Persze, hogy a HTML szerkesztőben akartam megoldani a dolgot, és véletlenül esett le a tantusz. De leesett és ez a lényeg. HURRÁÁÁÁÁ!!!! :))))

2007. március 7.

Piros rózsa Anyukámnak

Nekiestem megint Anyukám rózsájának, amit elvileg tavaly augusztusban kapott volna a névnapjára. Sajnos nem lettem készen vele, így félre is lett téve szegény. Tűgobelin (kb. 11x10 cm) lesz, mert az jó haladós (gondoltam én :))). Ez a minta szerelem volt első látásra, annyira szép. Most itt tartok vele.
Be kellene fejeznem Ralina ezüst sárkányos könyvjelzőjét is, még hiányoznak róla a franciacsomók a dmc ezüst fonallal (brrr..., már elkezdtem) és a kontúrok. Ha mindez kész, folytatom majd a Petals of Hope Candamar kitemet. Annyi tervem van még.... :)))
Most éppen monochrom és mindenféle más olyan minták után kutatok, amikből rusztikus aidára mondjuk bordó fonallal, vagy hardanger és keresztszemes variációjával egy szép kis tűpárnából és olyan kis helyes háromszög alakú ollótartóból álló készletet tudnék magamnak kreálni.

2007. március 4.

Mesepárna Némó nyomában...

Gergőkém nemrég közölte velem, hogy az oviban mindenkinek van mesepárnája. Kérdeztem is, hogy eddig miért nem mondta, de nem igazán tudta a kérdést megválaszolni. Most viszont feltétlenül rögtön azonnal szüksége van egy mesepárnára... Ok, beindultak a tárgyalások. Mi is legyen rajta? Végül hosszas vajúdás után megszületett a döntés: NÉMÓ. Eddig ok, de honnan szedek én mintát hozzá? Aztán néhány jótündér megszánt, és lett mintám, de ami méretben pont jó lenne, ahhoz nincs színkód. Nem baj! Rugalmasan megoldom a problémát. Két képből csinálok egyet, a kontúrral meg a hasamra ütök, és lesz ami lesz...

Ez lett belőle, de már nem mesepárna lesz ám, mert akkor nem látná mindig az én kisfiam, hanem kép a szobája falára! Annyira édes volt amikor elpityeregte magát, hogy "Anya, ugye nem csinálsz belőle kispárnát, mert akkor nem láthatom mindig!" Szóval megy a keretezőhöz, a mesepárnára meg csináltam helyette egy egyszerű kis tevét, amibe szintén beleszeretett. :))
Mit ne mondjak, ma meglett a képhez a színkód is. Ilyen az én formám, de jobb későn mint soha. :)))

Vendégkönyv / Guestbook

Garázdálkodjatok benne nyugodtan. Köszönöm a bejegyzéseket! :))